راهکار های خانگی برای تشخیص نقره اصل
- تاریخ نشر : خرداد ۲۳, ۱۴۰۲
- نویسنده : گروه هنری آسو

بدون شک تا به حال بارها برای شما پیش آمده که بخواهید تشخیص نقره اصل را خودتان در خانه انجام دهید یا شک کنید که مصنوع شما نقره است . باید گفت که این فکر تقریبا به سر همه افرادی که مصنوعی نقره دارند حداقل یکبار خطور کرده و این فکر شما کاملا طبیعی است. این حق شماست که بدانید این مصنوع نقره هست یا نه. در این مقاله سعی داریم تا اطلاعاتی کامل و جامع که در عین حال خانگی باشند ارائه دهیم تا شما در خانه خودتان بتوانید نقره اصل را برای همیشه تشخیص دهید.
آنچه در این مقاله میخوانی:
- انگ و یا مهر سازنده
- آهنربا
- وزن
- تشخیص نقره اصل از طریق صدا
- تشخیص نقره اصل از آلمینیوم
- تشخیص نقره اصل از استیل
انگ یا مهر سازنده
یکی از ابتدایی ترین راه ها که از طریق آن میتوانید نقره اصل را از نمونه های دیگر تشخیص دهید پیدا کردن انگ که عدد 925 باشد(92.5) است. این عدد در حقیقت نشان دهنده عیار جواهر شماست که به صورت استاندارد برای جواهرات 925 و برای ظروف عیار پایین میباشد.
در نظر داشته باشید که این یک راهکار ابتدایی است. ممکن است مصنوع شما نقره نباشد ولی انگ 925 داشته باشد یا برعکس مصنوع شما نقره 925 باشد ولی انگ نداشته باشد. اما عموم کار های موجود در بازار عیار و انگ مشخص دارند.
در عموم کار های دست ساز به ویژه انگشتر های دست ساز مردانه علاوه بر انگ، مهر سازنده نیز وجود دارد که نشان بر دستساز بودن و قیمتی بودن اثر است.
در سایت آسو علاوه بر عیار بالا و انگ مشخص برای کار های دست ساز مهر سازنده نیز بر روی کار وجود دارد تا خیال شما را بابت دستساز بودن و اصل بودن نقره راحت کند.
حال اگر نقره شما اصل باشد و عیار آن نیز 925 باشد ولی انگ یا مهر سازنده نداشته باشد چگونه آن را تشخیص دهیم؟ با ما همراه باشید تا جواب سوالتان را پیدا کنید.
آهنربا
جالب است بدانید نقره نه تنها جذب آهنربا نمی شود بلکه آن را دفع هم می کند. یک آهنربا بردارید و آن را نزدیک مصنوع نقره خود کنید. اگر آهنربا جذب نقره شد یقین بدانید که مصنوع شما نقره نیست و احتمال زیاد تنها روکش نقره دارد. اما اگر جذب نشد و حتی آن را دفع کرد می توانیم به احتمال زیاد بگوییم که نقره شما اصل است. از این خاصیت نقره در صنعت نیز بسیار استفاده می کنند و به همین دلیل است که نقره هم مانند طلا کاربرد زیادی در صنعت دارد.
وزن
یکی از راهکار های تشخیص نقره اصل از بدل از طریق وزن آن است. عموما فزات گرانبها مانند طلا نقره یا پلاتین وزن مخصوص بالاتری نسبت به بقیه فلزات دارند و وزن سنگین تر و جنس محکم تری دارند. به طور مثال اگر دو انگشتر با ظاهر دقیقا مشابه به هم داشته باشیم اگر یکی از آنها نقره و دیگری مس باشد. انگشتر نقره وزن بالاتری نسبت به انگشتر مس دارد. این روش از تشخیص نیاز به مهارات بالایی دارد و با تکرار و تمرین زیاد میتوانید این روش را برای تشخیص نقره فرا بگیرید. این روش بیشتر برای مصنوعات نقره مانند انگشتر، جواهرات و سکه کاربرد دارد.
- وزن مخصوص نقره خالص 10.50 و وزن مخصوص نقره عیار شده 10.30 میباشد.
- وزن مخصوص طلا خالص 19.30 و وزن مخصوص طلا ساخته شده 15.50 می باشد.
- وزن مخصوص پلاتین نیز 21.26 می باشد.
- تشخیص نقره اصل از طریق صدا
یکی از بهترین راهکار ها برای تشخیص نقره اصل از بدل از طریق صدای آن است. به طوری که بسیاری از فروشندگان از طریق صدای آن می توانند تشخیص دهند که نقره اصل است یا بدل. این روش به طور ویژه ای برای تشخیص سکه های نقره کاربرد دارد.
نقره اصل صدای ظریف و زنگ مانندی دارد در حالی که بقیه فلزات( به جز طلا و پلاتین) صدایی گرفته و بم دارند.
نکته: بهتر است سکه نقره را روی سطوحی مانند سرامیک یا شیشه بیندازید و از انداختن آن روی سطوح چوبی خودداری کنید زیرا ممکن است شما را در تشخیص دچار اشتباه کند. همچنین از انداختن سکه از ارتفاع بالا پرهیز کنید زیرا ممکن است به آن آسیب وارد کند.

تشخیص نقره اصل از آلمینیوم
خوشبختانه راه های ساده ای برای تشخیص آلمینیوم از نقره وجود دارد که کار شما را برای تشخیص راحت می کند.
نقره از آلمینیوم وزن بیشتری دارد و آلمینیوم در حالت عادی نیز وزن به مراتب پایین تری دارد. به همین دلیل است که از آلمینیوم برای ساخت هواپیما استفاده میکنند. اگر شما مصنوعی دارید که وزنش نسبت به حجم آن خیلی پایین تر است احتمال زیاد آن آلمینیوم باشد.
همچنین آلمینیوم جذب آهنربا نیز نمی شود. اما اگر یادتان باشد نقره نه تنها آهنربا را جذب نمی کرد بلکه در صورت قوی بودن آهنربا آن را مانند طلا دفع هم می کرد. پس این هم یک راهکار دیگر برای تشخیص آلمینیوم از نقره.
تشخیص نقره از استیل
تشخیص نقره از استیل برخلاف تصور شما بسیار راحت است. این موضوع کمی تجربی است یعنی شما به طور تجربی می توانید با دست گرفتن آن تکه جواهر و لمس کردن بدنه آن و دست گرفتن استیل و لمس کردن بدنه مصنوع استیل تا حدود زیادی تشخیص دهید که آن نقره هست یا نه. البته تاحدودی هم میتوان از طریق وزن کردن آن با دست آن را تشخیص داد.
اما قصد داریم آخرین و بهترین روش را برای تشخیص به شما آموزش دهیم: استفاده از تیزاب سلطانی یا همان تستر
نکته: حتما هنگام استفاده از تیزاب سلطانی از دستکش استفاده کنید. شما میتوانید تیزاب سلطانی را از لوازم زرگری فروش ها خریداری کنید.
یک قطره از تیزاب را روی مصنوع بیندازید. سپس یک قطره آب روی آن بریزید اگر روی سطح اسید برفک هایی به رنگ آبی یا نزدیک به رنگ آبی مشاهده کرید مصنوع شما نقره است در غیر این صورت مصنوع شما از جنس فلزات دیگر مانند استیل یا آلمینیوم میباشد.
ما در سایت آسو برای ساخت جواهرات خود از بهترین و با کیفیت ترین اعیار نقره استفاده می کنیم و کیفیت نقره های خود را تضمین می کنیم.
برای دانستن نحوه سفید کردن نقره و راه های مراقبت از نقره کلیک کنید.
سخن پایانی
امیدواریم که مقاله تشخیص نقره اصل برای شما مفید بوده باشد. لطفا سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. به تمام سوالات شما پاسخ داده می شود.